Naš 6. festival je postavio nove standarde – imali smo najveći broj različitih plesova Azije na Gala večeri a Open stage je okupio još više plesača nego prethodne godine koji su želeli da pokažu svoju strast prema plesovima Indije. Ali još važnije od svega gorenavedenog jeste da smo dobili srdačnu podršku od Ambasade Indije u Beogradu. Ne samo da su Ambasador, gospodin S. Batačardži, i njegova draga supruga bili naši gosti u publici, već je on lično otvori Gala koncert govorom o tome kako ples spaja i povezuje ljude.

Zato sa ponosom nastavljamo sa tradicijom! „Dragulji Azije“ su u potpunosti jedinstveni festival – okupljamo i predstavljamo plesove Azije na Gala večeri, dok istovremeno posvećujemo posebnu pažnju onima koji vole plesove Indije i pružamo im mogućnost da predstave svoj rad.

Ove godine, odlučili smo da pozovemo instruktorku koju već znate i instruktorku koju ćete tek upoznati i zavoleti. Prva je Katja Toševa (Bugarska), kojoj će ovo biti 3. godina kako je deo našeg festivala. A po prvi put kao deo “Dragulja” –  Ana Dimitratu (Grčka)! Ona je glumica i plesačica, osnivač Prve Bolivud Akademije u Atini i jedan od organizatora  festivala “Oriental Expression” kao i “Bollywood & Multicultural Dance” festivala, jedinog u regionu u indijskim plesovima.

Katja će održati 2 radionice radionKatya najava smanjenaice:

Bharatanatyam (2 sata) – Klasičan indijski ples poznat po energičnim pokretima i čistim pozama plesača. Pored vežbi, radiće se i kratka kombinacija pokreta. Osnovno predznanje mudri (pokreta ruku) je neophodno, što svakako možete upoznati sa Panna timom do tada.

Kathak (2 sata, ali postoji opcija da bude i 3, na polaznicima je da odluče) – Klasičan indijski ples, jedini pod uticajem Sufi stila, poznat po okretima, nežnim pokretima ruku i snažnim radom nogu. Predznanje stila je neophodno. Od svih klasičnih, Panna tim se navjiše posvetio ovoj formi, te je često na našem repertoaru. Pridružite nam se na nekoj od proba i saznajte i sami zašto ga toliko volimo!

 

Ana Grkinja najava smanjenaAna će održati 2 radionice:

Semiclassical Bollywood (2 sata)- Poluklasični bolivud znači da je u pitanju fuzija. Jedan od hitova bolivudske industrije će poslužiti za koreografiju koja će istovremeno imati i moderan uticaj, kao i poze iz klasičnih plesova. Pogodan za aktivne plesače raznih stilova, ne samo indijskih.

Bollywood Item song (sat i po) – Poneki hitovi bolivudskih filmova postanu globalni i veoma prepoznatljivi. Baš takav hit će biti podloga za ovu radionicu, a koji – svi koji se prijave za ovu radionicu će učestvovati u anketi i glasati za melodiju uz koju žele da plešu. Pogodan je za sve, plesno predznanje nije neophodno.

 

Takođe, naš festival nudi i 2 večernja koncerta

U petak, 11. oktobra, će se održati Open stage:Indian style. Ovo je veče posvećeno isključivo plesovima Indije, od klasičnih i folklornih pa sve do modernih fuzija. Plesači iz Grčke, Rumunije i Srbije će imati priliku da predstave svoju umetnost, bez obzira na to koliko dugo se bave plesom.

U subotu, 12. oktobra, je okosnica našeg festivala – Gala show. Ova revija plesova Azije ima jedinstvenu ideju vodilju – da okupi umetnike iz regiona koji su se posvetili očuvanju azijskih plesnih stilova i da ih predstavi beogradskoj publici.
Plakat-DA7---oba
A šta vas očekuje na ovoj reviji plesova Azije:
1. Internacionalna lista izvođača i trupa iz Srbije, Hrvatske, Grčke i Bugarske – renomirane škole plesa, zvanične plesne trupe 4 ambasade i priznate institucije.
2.Plesovi Indije, Indonezije, Kine, Japana, Rusije, Iraka, Turske, Malezije, Koreje…A PO PRVI PUT i 2 novo-oformljene trupe: Marilang dancers, koja će predstaviti ples Filipina kao i trupa pod okriljem Ambasade Palestine
3. Raznovrsni plesni stilovi – od antičkih klasičnih formi, preko brojnih tradicionalnih i folklornih tačaka pa sve do modernih melodija i savremenih fuzija. 24 različita plesna stila i oko 100 izvođača.
4. Prestižne koreografije, adaptirane za veliku pozornicu, i živopisni autentični kostimi – svaka tačka će vas odvesti na kratko putovanje u različitu zemlju Azije
5. Voditelji koji će biti vaši vodiči kroz program – oni će vas upoznati sa poreklom svakog plesa kako biste u potpunosti mogli da uživate gledajući priče koje vam umetnici pričaju pokretom

KARTE možete rezervisati putem mejla bollywood.panna@gmail.com ili sms porukom na 061 626 09 11 i tako OSTVARITI POPUST!

Oba koncerta će se održati u Dečjem kulturnom centru, Takovska 8, sa početkom od 20h.

Cene karata:
11.10. Open stage: Indian style, mala sala
sa rezervacijom 200 din,
na veče koncerta 300 din
12. oktobar GALA SHOW, velika sala
sa rezervacijom 500 din
na veče koncerta 700

**********************************************************************
Specijal: Paket karata- oba koncerta, sa rezervacijom 600 dinara!!!
***********************************************************************

Sa ponosom vam predstavljamo izvođače Gala večeri:

 • kulturno-umetnička trupa “Chenderawasih” iz amabasade Malezije
 • Plesni studio “Bidadari” iz ambasade Indonezije
 • Studio Citra Indonesia takođe iz ambasade Indonezije
 • Folklorna grupa „Alwatan“ iz ambasade Palestine PREMIJERA
 • Filipinsko-srpska grupa „Marilag dancers“ PREMIJERA
 • Plesni studio „Nefertiti“ iz Hrvatske
 • Katja Toševa iz Bugarske
 • Ana Dimitratu i “1st Bollywood Dance Academy” iz Grčke
 • Institut Konfucije
 • Škola orijentalnog plesa i arapskog folklora „Amani“ na čelu sa Aleksandrom Kondić
 • Plesna grupa „the Colors of Dance“ na čelu sa Vesnom Banovčanin
 • Škola „K beat“ na čelu sa Milenom Vladić
 • Duo iz Novog Sada, Ana Omi i Kristina
 • Odissi grupa „Sringar“
 • i domaćini večeri, škola indijskih plesova “Panna”