Naš 6. festival je postavio nove standarde – imali smo najveći broj različitih plesova Azije na Gala večeri a Open stage je okupio još više plesača nego prethodne godine koji su želeli da pokažu svoju strast prema plesovima Indije. Ali još važnije od svega gorenavedenog jeste da smo dobili srdačnu podršku od Ambasade Indije u Beogradu. Ne samo da su Ambasador, gospodin S. Batačardži, i njegova draga supruga bili naši gosti u publici, već je on lično otvori Gala koncert govorom o tome kako ples spaja i povezuje ljude.

Zato sa ponosom nastavljamo sa tradicijom! „Dragulji Azije“ su u potpunosti jedinstveni festival – okupljamo i predstavljamo plesove Azije na Gala večeri, dok istovremeno posvećujemo posebnu pažnju onima koji vole plesove Indije i pružamo im mogućnost da predstave svoj rad.

Ove godine, odlučili smo da pozovemo instruktorku koju već znate i instruktorku koju ćete tek upoznati i zavoleti. Prva je Katja Toševa (Bugarska), kojoj će ovo biti 3. godina kako je deo našeg festivala. A po prvi put kao deo “Dragulja” –  Ana Dimitratu (Grčka)! Ona je glumica i plesačica, osnivač Prve Bolivud Akademije u Atini i jedan od organizatora  festivala “Oriental Expression” kao i “Bollywood & Multicultural Dance” festivala, jedinog u regionu u indijskim plesovima.

Katja će održati 2 radionice radionKatya najava smanjenaice:

Bharatanatyam (2 sata) – Klasičan indijski ples poznat po energičnim pokretima i čistim pozama plesača. Pored vežbi, radiće se i kratka kombinacija pokreta. Osnovno predznanje mudri (pokreta ruku) je neophodno, što svakako možete upoznati sa Panna timom do tada.

Kathak (2 sata, ali postoji opcija da bude i 3, na polaznicima je da odluče) – Klasičan indijski ples, jedini pod uticajem Sufi stila, poznat po okretima, nežnim pokretima ruku i snažnim radom nogu. Predznanje stila je neophodno. Od svih klasičnih, Panna tim se navjiše posvetio ovoj formi, te je često na našem repertoaru. Pridružite nam se na nekoj od proba i saznajte i sami zašto ga toliko volimo!

 

Ana Grkinja najava smanjenaAna će održati 2 radionice:

Semiclassical Bollywood (2 sata)- Poluklasični bolivud znači da je u pitanju fuzija. Jedan od hitova bolivudske industrije će poslužiti za koreografiju koja će istovremeno imati i moderan uticaj, kao i poze iz klasičnih plesova. Pogodan za aktivne plesače raznih stilova, ne samo indijskih.

Bollywood Item song (sat i po) – Poneki hitovi bolivudskih filmova postanu globalni i veoma prepoznatljivi. Baš takav hit će biti podloga za ovu radionicu, a koji – svi koji se prijave za ovu radionicu će učestvovati u anketi i glasati za melodiju uz koju žele da plešu. Pogodan je za sve, plesno predznanje nije neophodno.

Popust za uplate od 50% DO KRAJA JUNA:
*1 radionica – 30e
*2 radionice – 60e
*3 radionice – 80e ( + Open stage free pass + 2 karte za JoA – Open stage)
*4 radionice – 100e ( + Open stage free pass + 1 JoA paket karata: Open stage + Gala show)
Napomena: Ugrabite popuste uplatom najmanje 50% od iznosa DO KRAJA JUNA. Pun iznos treba biti uplaćen do KRAJA SEPTEMBRA. U slučaju da ne platite drugu polovinu iznosa do isteka roka, ili dolučite da ne prisustvujete, uplaćen iznos se ne vraća. Hvala na razumevanju.

Sve radionice će se održati u subotu i nedelju, 12. i 13. oktobra, u prepodnevnim časovima. Open stage koncert će se održati u petak uveče, 11. oktobra. Srdačno pozivamo sve plesače BILO KOG indijskog stila (uključujući i fuzije) da učestvuju. Ako niste zainteresovani za radionice, ili se prijavite za manje od 3, i dalje se možete prijaviti za učešće na Open stage-u uz uplatu 5e po osobi po numeri.

Prijave su u toku, a za više informacija o radionicama, Open stage-u i načinu plaćanja, pišite nam na bollywood.panna@gmail.com

OPEN STAGE: Ovaj jedinstveni koncert koji prikazuje samo stilove Indije će se održati 11. oktobra (petak), na maloj sceni Dečjeg kulturnog centra.

Prijave za sve koji bi želeli da učestvuju su otvorene, a za uslove učešća pišite nam na bollywood.panna@gmail.com