Sve škole kreću sa upisom u jesen pa tako i mi, ali u našoj plesnoj školi imate priliku da se sretnete sa jednom drevnom kulturom na moderan način plus pritom se dobro zabavite. Naša škola bolivud plesa Panna već 5. godinu za redom čini da sve više ljudi zavoli Indiju. Mnogi od njih su se prvi put susreli sa ovakvim plesom, a neki nikad pre nisu ni plesali, i opet smo uspeli da ih oduševimo! Ako niste imali prilike da nas upoznate na nekom od kompanijskih team building-a, venčanja gde smo razveselili svatove ili plesnih manifestacija, svratite u plesnu salu, da se upoznamo.

Pišite nam već danas na [email protected] i prijavite se za početnu grupu koja počinje sa radom u nedelju, 24. septembra od 12-14h u Urban Dance studiju.

Specijalna akcija – besplatni časovi bolivuda tokom celog oktobra za sve muške ljubitelje indijskih plesova koji se prijave do 15.9.!!!

Pročitajte pažljivo narednih 6 rečenica i saznajte da li je bolivud prava stvar za vas!

  1. Volite i ples i glumu, sanjate da se pojavite na bini i oduševite publiku? Ako nemate puno slobodnog vremena, kurs bolivuda vam nudi ostvarenje oba sna na samo jednom mestu.
  2. Mislite da ste previše stari da se bavite plesom? Da bi takav hobi bio fizičke previše zahtevan? Bolivd je ples koji se u Indiji pleše i na svadbama, kao i na drugim proslavama. I plešu ga svi u porodici, naravno.
  3. Mislite da je ples samo za žene? Plašite se da biste izgledali feminizirano i smešno na sceni? U bolivudu postoji set pokreta koji je namenjen za gospodu; to su snažni pokreti koji odišu energijom i jačinom. Štaviše, u mnogim koreografijama su muškarci predstavljeni poput maharadža, indijskih kraljeva iz davnine, okruženi damama koje se bore za njihovu naklonost.
  4. Nikad pre niste plesali i ne verujete da je to za vas? To ne možete sigurno znati dok ne probate, zar ne? Prvi čas je uvek besplatan – samo treba da se pojavite.
  5. Fascinira vas Indija i želite da saznate što više o toj kulturi? U našoj školi ne samo što ćete imati priliku da upoznate 9 različitih plesnih stilova ove zemlje, već vam pružamo i detaljna objašnjenja značenja pokreta kao i mogućnost da učite od gostujućih plesača iz inostranstva.
  6. Plašite se javnih nastupa? Ni to nije problem! U okviru naše škole vi birate da li ćete da budete deo trupe ili među rekreativcima.

Šta je to u stvari bolivudski ples?

Pre tačno 104 godine, nastala je indijska filmska industrija nazvana Bolivud, po gradu Bombaju i njihovoj konkurenciji – Holivudu. Kako bi bili drugačiji, osmislili su i bolivudski ples, koji je spoj različitih plesova Indije i modernih stilova Zapada. I baš taj ples je učinio da njihovi glumci postanu svetski poznate zvezde!

Ovaj ples zahteva i dobre glumačke sposobnosti, jer se tekst pesme objašnjavama pokretima i ekspresijama. To ga ujedno čini i veoma zabavnim prilikom treninga! A fascinantno je koliko može da se sazna o drugoj kulturi učeći pokrete i njihova objašnjenja, jer čak i najmanji pokret rukom ima svoje specifično značenje.

Broj polaznika je ograničen a prijave već pristižu, zato ne propustite priliku!

Kontaktirajte nas na [email protected] ili 061 626 09 11

Želite novi hobi, nešto jedinstveno, drugačije i zabavno? Onda probajte bolivud!