Festival “Dragulji Azije” su proslavili 5. godinu postojanja i pomerili sopstvene granice!

Tim organizatora sa ponosom može da kaže da je ovo po svemu jedinstven festival – pored toga što je jedini koji donosi plesove Azije, sada je i jedini koji okuplja indijske plesače regiona.

Po prvi put je organizovano samo veče indijskih plesova. Dok su se na bini smenjivali plesači iz raznih gradova Srbije uz gošću iz Rusije, u publici su bile gostujuće instruktorke iz Slovenije i Bugarske – Jana Mankoč i Katja Toševa – sa zadatkom da komentarima i savetima pomognu plesačima da brže napreduju u svetu plesova Indije. A po prvi put smo spojili ples i kirtan – melodije Indije bazirane na vedskim učenjima.

Takođe po prvi put su i plesne vikend radionice bile posvećene samo Indiji. Veliko interesovanje je dokazalo koliko su naši plesači dugo čekali na duh mističnih plesova ove zemlje.

IMG_0155

U subotu, 18.11.2017. je održan plesni spektakl “Dragulji Azije” koji je na binu doveo preko 100 plesača i 20 plesnih stilova. Imali smo čast da sarađujemo sa KUD Sveti Sava i na bini gledamo 30 plesača uz orkestar; takođe su među izvođačima bile i trupa Ambasade Malezije kao i 2 plesna studija pod pokroviteljstvom Ambasade Indonezije. Pored plesnih škola i solista iz Beograda koji su ulepšali to veče, posebno treba napomenuti i goste plesni studio Nefertiti iz Zagreba sa retko viđenim kineskim plesom. A za finale večeri je opet sačuvano nešto po prvi put – indonežanski ples sa tanjirima i bolivud tačka koja je na bini ujedinila plesače 3 zemlje – Srbije, Slovenije i Bugarske.

Politika 2  Kao domaćini festivala, Panna tim želi da se zahvali svim izvođačima, učesnicima radionica, volonterima i posetiocima koncerata za ljubav i pozitivnu energiju pomoću koje ovaj festival raste iz godine u godinu. Zahvalni smo i za medijsku pažnju koju su nam ukazali Politika, Telegraf, Urban bug i Lifehacker, kao i za višegodišnju saradnju sa Dečjim kulturnim centrom.

Uspešno proslavljen jubilej našeg festivala