„Dragulji Azije“ je u potpunosti jedinstveni festival – okupljamo i predstavljamo plesove Azije na Gala večeri, dok istovremeno posvećujemo posebnu pažnju onima koji vole plesove Indije i pružamo im mogućnost da predstave svoj rad. I zato nastavljamo sa tradicijom kvalitetnih radionica!

Zapamtite datum – 11-13 oktobra 2019.

Ove godine, odlučili smo da pozovemo instruktorku koju već znate i instruktorku koju ćete tek upoznati i zavoleti. Prva je Katja Toševa (Bugarska), kojoj će ovo biti 3. godina kako je deo našeg festivala. A po prvi put kao deo “Dragulja” –  Ana Dimitratu (Grčka)! Ona je glumica i plesačica, osnivač Prve Bolivud Akademije u Atini i jedan od organizatora  festivala “Oriental Expression” kao i “Bollywood & Multicultural Dance” festivala, jedinog u regionu u indijskim plesovima.

Katja će održati 2 radionice radionKatya najava smanjenaice:

Bharatanatyam (2 sata) – Klasičan indijski ples poznat po energičnim pokretima i čistim pozama plesača. Pored vežbi, radiće se i kratka kombinacija pokreta. Osnovno predznanje mudri (pokreta ruku) je neophodno, što svakako možete upoznati sa Panna timom do tada.

Kathak (2 sata, ali postoji opcija da bude i 3, na polaznicima je da odluče) – Klasičan indijski ples, jedini pod uticajem Sufi stila, poznat po okretima, nežnim pokretima ruku i snažnim radom nogu. Predznanje stila je neophodno. Od svih klasičnih, Panna tim se navjiše posvetio ovoj formi, te je često na našem repertoaru. Pridružite nam se na nekoj od proba i saznajte i sami zašto ga toliko volimo!
Ana Grkinja najava smanjenaAna će održati 2 radionice:

Semiclassical Bollywood (2 sata)- Poluklasični bolivud znači da je u pitanju fuzija. Jedan od hitova bolivudske industrije će poslužiti za koreografiju koja će istovremeno imati i moderan uticaj, kao i poze iz klasičnih plesova. Pogodan za aktivne plesače raznih stilova, ne samo indijskih.

Bollywood Item song (sat i po) – Poneki hitovi bolivudskih filmova postanu globalni i veoma prepoznatljivi. Baš takav hit će biti podloga za ovu radionicu, a koji – svi koji se prijave za ovu radionicu će učestvovati u anketi i glasati za melodiju uz koju žele da plešu. Pogodan je za sve, plesno predznanje nije neophodno.

Popusti za uplate u visini od 50% iznosa DO KRAJA JUNA:
*1 radionica – 30e
*2 radionice – 60e
*3 radionice – 80e ( + Open stage free pass + 2 karte za JoA – Open stage)
*4 radionice – 100e ( + Open stage free pass + 1 JoA paket karata: Open stage + Gala show)

Open stage je otvoren za sve plesače, bez obzira na to koliko se dugo bave plesom, no uslov je da se izvode isključivo indijski stilovi: od klasičnih, preko folklora da modernih i fuzija, što znači da je nastup ili inspirisan melodijama ili plesovima Indije.

Sve radionice će se održati u subotu i nedelju, 12. i 13. oktobar, u prepodnevnim časovima.

Za prijave i više informacija o radionicama, Open stage-u i načinu plaćanja, pišite nam već danas na [email protected]

Prijave za radionice na Draguljima Azije 7 su otvorene!