Festival naše škole, „Dragulji Azije“, po 6. put donosi duh tog mističnog kontinenta u Beograd.

Od 12-14. oktobra vas očekuje kulturološki plesni spektakl kakav se ne viđa na Balkanu!

Svi ljubitelji azijskih kultura će pronaći nešto zanimljivo za sebe – bilo da želite da zaplešete ili da uživate iz publike.

Projekat škole bolivud plesa Panna svake godine okuplja umetnike iz regiona koji neguju azijske plesove. Ovaj jedinstveni festival je retka prilika da se Beograđani upoznaju sa dalekim kulturama.

Embun Sosek - Rajske ptice
Embun Sosek – Rajske ptice

Tokom godina, „Dragulji Azije“ su postali prepoznatljiv brend u regionu. Zahvaljujući plesačima i publici koji su prepoznali kvalitet, festival svake godine nudi još raznovrsniji i bogatiji program. Trudeći se da uvek iznenadi, tokom godina su u okviru festivala bili azijski bazar, koncert muzike sa melodijama od Balkana do Orijenta, kao i predavanja o instrumentima poput table i činelica.

 

Festival uključuje:

  •  5 plesnih radionica, različitih plesova Indije, uz gostujuće instruktore Janu Mankoč (Slovenija) i Katju Toševu (Bugarska).
  • U petak, 12.10. u maloj Sali Dečjeg kulturnog centra sa početkom u 20 časova, održaće se Open stage: Indian style. Ljubitelji indijske kulture će imati priliku da vide raznovrsnost plesova ove zemlje. Pored plesača škole bolivud plesa Panna, na bini će im se pridružiti gosti iz Srbije, Rusije, Letonije i Finske.
  • Centralno dešavanje festivala je Gala veče, u subotu, 13.10., takođe u Dečjem kulturnom centru ali ovaj put u velikoj Sali. Publika će uživati u preko 20 plesova iz mnogih zemalja Azije kao što su Indonezija, Koreja, Turska, Kina, Indija, Liban, Japan… koje će predstaviti plesači iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Bugarske.
Japanese dance - Vesna Banovčanin The Colors of Dance
Japanese dance – Vesna Banovčanin The Colors of Dance

Rezervacijom ulaznica ostvarujete popust, pa je cena ulaznice za Open 200 dinara, a gala veče 500 dinara. Na veče koncerta cena ulaznice 300 dinara za 12.10., odnosno 700 dinara za Gala veče 13.10.

Posebne pogodnosti nudimo studentima Filološkog i Filozofskog fakulteta, uz indeks na uvid pri kupovini karata.

Za rezervaciju i kupovinu karata kontaktirajte organizatore na 061 626 09 11 ili pišite na [email protected]

Festival “Dragulji Azije” po 6. put u Beogradu!