Panna plesni tim je imao veliku čast da nastupa prilikom prijema, 28. novembra, koji su organizovali Nj.E. gospodin Batačardži, Ambasador Indije u Beogradu, i njegova supruga.

47184042_2576098295739617_2138792317820076032_oPovod prijema je bila proslava Divalija, indijskog praznika koji slavi pobedu svetlosti nad tamom i dobrog nad zlom. U Indiji, Divali je jedan od najznačajnijih praznika, često uz darivanje najbližih. Zato smo prigodno započele nastup uz puđu (pozdrav i blagoslov) pre samog plesa, kako bismo i mi poželele gostima srećan praznik. Pred dosta zvanica, diplomata iz stranih zemalja i naših viđenih umetnika, poput Jadranke Jovanović, izvele smo Bharatanatyam i Kathak, 2 klasična plesa sa juga i severa Indije.

Gospodin i gospođa Batačardži su bili izuzetno dragi domaćini, a posebno ih raduje činjenica da postoji interesovanje za kulturu Indije u Beogradu, kao i da se izučava toliko raznovrsnih plesova, sa posebnim naglaskom na tehnički zahtevne klasične plesne forme. Svakako, ovo je veliki podsticaj i podrška za sve plesače Panna tima, jer svaki kompliment znači, a posebno kad dolazi od predstavnika Indije u Srbiji.

 

Panna na proslavi Divalija u rezidenciji Ambasadora Indije